ROgift.ro(vanzari icoane)

Izolarea termică a podelei

O mare parte (pana la 15%) din căldura din casa dumneavoastră se poate pierde printr-o podea prost izolată termic. Iar un simplu test ca atingerea podelei cu piciorul gol într-o zi friguroasă de iarnă vă poate spune imediat dacă aveți nevoie de o mai buna izolare a podelei.
Soluțiile de eficientizare termică existente pe piață (polistirenul extrudat, vata minerală de sticlă și cea bazaltică de densitate mare sau șapa termoizolatoare cu perle de polistiren) satisfac nevoile fiecărui client, indiferent de nivelul bugetului său.
Izolarea termică a podelei reprezintă o investiție importantă, dar trebuie în primul rând considerată eficiența energetică creată prin scăderea costurilor de energie cu 15-20%. Investiția se amortizează în 3-5 ani, iar beneficiile sunt simțite imediat, de la un confort termic crescut la cheltuieli mai mici cu întreținerea și o izolare fonică mai buna.
Izolarea pardoselelor presupune mai multe etape:
a. Montarea sistemului termoizolant: se toarnă stratul de șapă termoizolatoare sau se fixează cu adeziv plăcile de termoizolație
b. Nivelarea pardoselei: se toarnă o șapă autonivelantă (de minim 1cm grosime) peste stratul termoizolator sau se montează plăci speciale de pardoseală (din gips carton, ipsos armat sau plăci OSB)
c. Montarea stratului de uzură, parchet laminat sau din lemn, gresie, mochetă, respectând instrucțiunilor de montaj pentru fiecare tip de material.