ROgift.ro(vanzari icoane)

Izolarea teraselor

Izolarea teraselor presupune atât o termoizolare cât și o hidroizolare a lor pentru a nu compromite spațiul interior, de sub terasă. Datorită complexității instalării, Eficasa vă recomandă să apelați la un specialist în izolații de terasă.
Montarea unui sistem hidro-termoizolator se poate face în două moduri: 
A. În sistemul clasic, peste placa de beton se aplică termoizolația (placa de polistiren extrudat), apoi hidroizolația (eventual cu o șapă între ele) și celelalte straturi care vor constitui suprafața exterioară, de finisaj (pietriș, plăci ceramice, pământ pentru vegetație etc). 
B. Sistemul inversat pune termoizolația deasupra hidroizolației, în ordinea aplicării pe stratul suport. Pentru ca termoizolația să nu rămână expusă in mod extrem căldurii și particulelor nedorite de pământ, nisip sau pietriș, se poate interveni cu un strat de protecție (geotextil), urmat de suprafața exterioară.
 În prezent, sunt folosite ambele sisteme, desi sistemul inversat câștigă tot mai mult teren, datorită câtorva avantaje: durata de viață superioară, posibilitatea de a monta sistemul indiferent de conditiile meteorologice (dupa hidroizolare) și posibilitatea de a schimba stratul final fără teama de a deteriora hidroizolația.