ROgift.ro(vanzari icoane)

Adezivi parchet

Este prezentat un adeziv bicomponent epoxi-poliuretanic si noul adeziv monocomponent poliuretanic cu intarire in prezenta umiditatii. Acesti adezivi sunt pe baza de rasini reactive - R. Sunt cei mai indicati adezivi pentru montarea de parchet masiv exotic, parchet masiv din esente europene, parchet clasic din esente autohtone, parchet dublu stratificat sau parchet triplu stratificat de mari dimensiuni (L >1200 mm), parchet mozaic in dale, intarsii parchet esente exotice, parchet industrial, pardoseli laminate si elemente plastice laminate, plinte din lemn masiv.

Caracteristici generale:
- Adezivi speciali pentru montarea pardoselilor din lemn, a parchetului din estente autohtone (fag, stejar, nuc, etc) sau esente exotice, ce pot fi sensibile la umiditatea continuta de adezivii in dispersie. Se preteaza in special pentru montarea parchetului masiv cu lamele de mari dimensiuni.
- Adezivii speciali pentru parchet se disting prin faptul ca nu contin apa. Neavand apa, adezivul nu influenteaza stabilitatea dimensionala a parchetului sau a substratului. Intarirea amestecului dupa aplicarea pe suport se realizeaza prin simpla reactie chimica.
- Adezivii bicomponenti epoxi-poliuretanici pentru parchet au o aderenta mare (> 2 N/mmp), se preteaza a fi aplicati pe aproape orice tip de suport si asigura o inalta aderenta la elementele de parchet. Dupa reactia de intarire dupa intarire adezivul devine elastic.
- Adezivii monocomponenti poliuretanici pentru parchet sunt dupa intarire mai elastici decat adezivii epoxi-poliuretanici bicomponenti.
- Adezivii bicomponenti epoxi-poliuretanici pentru parchet cat si adezivii monocomponenti poliuretanici pentru parchet au o lucrabilitate foarte buna, se intind usor cu o spatula dintata adecvata si au o rezistenta net superioara in timp fata de adezivii traditionali (monocomponenti in dispersie) pentru parchet.